מהו ניתוח חניכיים ומתי צריך אותו?

טיפולי שיניים שבשגרה נועדו לוודא שלא נפתח בעיות שיניים מורכבות שעלולות להוביל אותנו למצבים קשים יותר. לפעמים הנטיות הגנטיות שלנו, אורח החיים שלנו, התזונה שלנו, ואפילו תאונות וחבלות עלולות להוביל אותנו למצב בו אנו בכל זאת צריכים לעבור טיפול מורכב. או אז חשוב להבין מהו ניתוח חניכיים.

אז מהו ניתוח חניכיים? ניתוח חניכיים הוא הליך כירורגי לכל דבר ועניין, והוא נועד לאפשר לרופא השיניים המומחה לפתור בעיות דנטליות שאי אפשר לטפל בהן בטיפולים השמרניים הנפוצים כמו סתימות, טיפולי שורש וכיו"ב. השאיפה של כל רופא שיניים היא לטפל בצורה שמרנית ככל הניתן, עם כמה שפחות התערבות וכמה שיותר תמיכה בתהליכי הריפוי הטבעיים של הגוף. לפעמים פשוט אין ברירה, וצריך להתערב ולהציל את המצב.

מתי צריך ניתוח חניכיים?

יש כל מיני בעיות הדורשות התערבות כירורגית של ניתוח החניכיים. הנה כמה מהנפוצות שביניהן:

  1. נסיגת חניכיים – תופעה נפוצה זו מתרחשת ברמה זו או אחרת אצל מרבית האוכלוסייה, אך במיעוט המקרים עולה צורך בהתערבות כירורגית.
  2. כיסי חניכיים חמורים – מצבים של כיסי חניכיים הם גם תופעה נפוצה, אך כאשר הם עמוקים במיוחד הטיפול השמרני יותר לא יספיק, ואז יש צורך לנתח.
  3. דלקת חניכיים קשה – מקרים חריפים של Periodontitis דורשים גם הם לעיתים התערבות כירורגית, למניעת החרפה של הדלקת שעלולה להתפשט עוד ועוד ולפגוע באופן קשה בחניכיים, בשיניים, ואפילו בלסת.

מהו הניתוח עצמו?

הניתוח עצמו מותאם לאופי הבעיה בה יש לטפל, לכן השאלה מהו ניתוח חניכיים צריכה להיענות בהתאם לפתולוגיה המדוברת. אחד מניתוחי החניכיים הנפוצים מתבצעים בהקצעת שורשים, ניתוח בו מנקים מצבורי אבנית וחיידקים שהצטברו בכיסי החניכיים ומהווים סיכון לבריאות השן והחניכיים. ניתוח נוסף הוא ניתוח של חשיפת חניכיים, ניתוח בו מסלקים כיסי חניכיים עמוקים ומשפרים גם את האסתטיקה של הפה.

כפי שראיתם, ישנם סוגים שונים של ניתוחי חניכיים, וההתאמה והבחירה בניתוח המתאים מגיעה מהמלצת הרופא המומחה שלכם. המחבר בין כל סוגי ניתוחי החניכיים הוא הרעיון של שיפור בריאות הפה, החניכיים והשיניים, לעיתים גם באספקטים האסתטיים.

אהבתם? שתפו
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
דילוג לתוכן